miodówka

Moderator: krzysglo

Karpacki
Stukacz Junior
Stukacz Junior
Posty: 59
Rejestracja: 2009-12-16, 21:32
Lokalizacja: Berest
Kontakt:

Post autor: Karpacki »

mily_marian pisze:Nie do goroncej ale przestudzonej do 45 stopni czelsjusza. Bo wieksza temperatura zabjia niekture wartosci bakteriobujcze znajdujące się w miodzie. Pozdrawiam miły_marian
Kolego miły-marianie. Czy nie widzi kolega że dyskusja w kilku wątkach na tym forum to tylko okazja aby pisząc dwa lub trzy słowa wszyscy ci którzy mają nicki składające się z imienia i nazwiska umieszczali tu swoją kryptoreklamę?
Powinni sie wstydzić gdyż nic nie wnoszą do tematu a korzystają aby za darmo umieszczać tu linki do swoich usług. Oni chyba są zdania że pieniądz nie śmierdzi, ale jedno co się chce powiedzieć to - A fe!

SKapiko
Senior Stukacz
Senior Stukacz
Posty: 771
Rejestracja: 2006-12-05, 19:21
Lokalizacja: kraśnickie

Post autor: SKapiko »

nie widzę tu ani admina ani też i moderatora, to się spokojnie panoszą po tym forum i śmiecą
Ciekawość to porad i błędów matka
Gwiazda nadziei gaśnie ostatnia
Pozdrawiam brać pszczelarską SKapiko

angus
Nieśmiały
Nieśmiały
Posty: 6
Rejestracja: 2016-12-19, 22:23
Lokalizacja: zachodniopomorskie

miód sfermentowany

Post autor: angus »

Znalazłem na strychu bańkę ze sfermentowanym miodem. Czy można coś z tego zrobić. Wiem, że napewno trzeba już to zagotować, ale co dalej. :692:
angus

mily_marian
Stukacz Wymiatacz
Stukacz Wymiatacz
Posty: 1226
Rejestracja: 2007-12-01, 14:11

Post autor: mily_marian »

Jak sfermentowany miód to tylko bymber po kturym sie niema kaca na drugi dzień. Pozdrawiam miły_marian

klaro
Obserwator
Obserwator
Posty: 1
Rejestracja: 2017-01-16, 16:16
Kontakt:

Post autor: klaro »

Dobrze wiedzieć, dziękuję za rady
Pozdrawiam!

Czwara
Obserwator
Obserwator
Posty: 1
Rejestracja: 2017-01-17, 15:54
Kontakt:

Post autor: Czwara »

tsetse pisze:¨ 0,5 litra miodu
¨ 0,5 litra wody
¨ 0,5 litra spirytusu 96%
¨ 1 łyżka cukru waniliowego
¨ 3/4 łyżeczki cynamonu
¨ 1/2 łyżeczki mielonych goździków
¨ 1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
Miód rozpuścić, dodać przyprawy. Zagotować 3x. Dodać spirit, zabełtać. No i najtrudniejsze - zbroić się w cierpliwość. ;)
Dzięki za przepis, właśnie zabieram się do robienia miodówki!

Jan Magóra
Starszy Stukacz
Starszy Stukacz
Posty: 139
Rejestracja: 2011-10-30, 18:56

Post autor: Jan Magóra »

Szanowny kolego Czwara. Uważam,że gotowanie z miodem, to jest błąd, gdyż miód traci swoje właściwości, wystrczy go rozgrzać do temperatury 42 stopni, nie więcej, można mniej. Z pszczelarskim pozdrowieniem. 21.03.2017r
Pozdrawiam

Jan Magóra

ODPOWIEDZ