cukier

Moderator: krzysglo

lolol4
Stukacz
Stukacz
Posty: 69
Rejestracja: 2013-10-13, 20:58

cukier

Post autor: lolol4 »

Dzisiaj było ciepło 14-16 stopni zajrzałem do uli. Wydaje się wszystko OK, ale w sporej części komórek widać jakby kryształki cukru. Możliwe jest że syrop skrystalizował się w komórkach. Teraz nie wiem co z tym zrobić.Może ktoś podpowie co dalej.

Jan Magóra
Starszy Stukacz
Starszy Stukacz
Posty: 139
Rejestracja: 2011-10-30, 18:56

Post autor: Jan Magóra »

Szanowny kolwgo lolol4, radze nic nie robić. Pszczoły same dadza sobie radę.
Pozdrawiam

Jan Magóra

faari
Obserwator
Obserwator
Posty: 1
Rejestracja: 2017-07-16, 16:44

Post autor: faari »

Też jestem ciekawa dlaczego jeden miód gęstnieje szybciej a drugi wolniej ?

ODPOWIEDZ