zdyskusji widze że niejest to tylko mój problem,a ztymi jeżami to chyba cos jest w poprzednie lata jeży było umnie widać sporo wtym roku nie spotkałem jeszcze żadnego
Daro ja w każdej pasiece mam żmije,dwa tygodnie temu w trawie leży czarny pasek plastykowy biorę do ręki a pasek czmych do trawy.Ale ja nie o tym,w jednej pasiece widziałem
koloru eskulapa ale jeden miał dwa rzędy czerwonych kropek a drugi te kropki czy plamki
miał niebieskie,nie były płochliwe ,mogłem się dokładnie przyglądnąć.Szukałem w internecie
takich węży nie ma ,a ja je widziałem i nie tylko ja.
Andrzej weź blondyna i blondyna a każdy inny.Z wężami podobnie, decyduje miejsce gdzie żyją, ich kolor jest ochroną skoro bierzesz za pasek = działa.Słonie mają czerwone oczy by chować się na jarzębinie.
[ Dodano: 2011-05-08, 19:00 ]
Dlatego zamieściłem te zdjęcia, wygląd węża myli. Potrzebne jest dokładne obejrzenie.
No dobra ,tylko te węże z tymi kolorowymi plamkami widzieli sąsiedzi mojej pasieki,
one zachowują się podobnie ja żmija nie uciekają,więc miałem możliwość dokładnego ich
obejrzenia ja węże lubię a na pewno się ich nie boję,chyba że to eskulap w barwach godowych.
Nie tłumacz mi jak wygląda żmija mam z nimi kontakt od dzieciństwa,mówię o wężu którego
praktycznie nie ma a przecież nie tylko ja go oglądam,węże w górach były zawsze i wszystkie gatunki i nie robią na nikim wrażenia.Powtarzam widuje w jednej pasiece węże które nie są opisane.
Andrzey nikt nie neguje Twej prawdomówności.Ale to jest tak jak ślepemu opisywać piękny zachód słońca.Postaraj się o zdjęcia ale zwróć się z nimi nie na portal PSZCZELARSKI.