Moderator: krzysglo
-
lolol4
- Stukacz

- Posty: 69
- Rejestracja: 2013-10-13, 20:58
Post
autor: lolol4 »
Jak pozbyć się pęcherzyków powietrza ze świeżo zlanego miodu.
-
mily_marian
- Stukacz Wymiatacz

- Posty: 1226
- Rejestracja: 2007-12-01, 14:11
Post
autor: mily_marian »
Zostawic na noc w pojemniku i powietrze ujdzie do góry a rano rozlać do słoików. Pozdrawiam miły_marian
-
Radzik
- Stukacz Junior

- Posty: 36
- Rejestracja: 2007-12-11, 22:07
- Lokalizacja: Otwock
Post
autor: Radzik »
Do szybszego uwolnienia pęcherzyków dojdzie jak miód będzie przez 1 -2 doby zostawiony w pomieszczeniu o temperaturze zbliżonej do 25-30 stopni C.
DARKEZ
-
waldek6530
- Stukacz

- Posty: 82
- Rejestracja: 2011-01-02, 15:14
Post
autor: waldek6530 »
Najlepiej tak jak radzi miły_marian tylko jeszcze lepiej jak ze zbiornika tego będziesz spuszczał kranem od dołu a nie nalewał jakimś naczyniem.
-
lolol4
- Stukacz

- Posty: 69
- Rejestracja: 2013-10-13, 20:58
Post
autor: lolol4 »
Chciałbym zapytać dlaczego jeden miód gęstnieje szybciej(wiosenny) a drugi wolniej(jesienny).
-
orange
- Nieśmiały

- Posty: 15
- Rejestracja: 2016-11-03, 18:10
Post
autor: orange »
Też jestem ciekawa dlaczego jeden miód gęstnieje szybciej a drugi wolniej ?
-
ula
- Nieśmiały

- Posty: 10
- Rejestracja: 2016-12-08, 20:26
Post
autor: ula »
Uwielbiam miodzik taki gęsty

mniam
-
Bartniek
- Obserwator

- Posty: 1
- Rejestracja: 2016-12-27, 16:36
Post
autor: Bartniek »
Też mi się wydaje, że to zależy od ilości cukru, ale aż takim specjalistą od miodu nie jestem.