Czy temat odwiedzania pasiek przez niedźwiedzie jest Wam znajomy?
Chciałabym skontaktować się z osobami, które miały ten problem lub wiedzą o takich przypadkach.
Niedźwiedź w pasiece
Moderator: krzysglo
-
- Obserwator
Niedźwiedź w pasiece
Ostatnio zmieniony 2008-04-08, 15:05 przez Anna Spalona, łącznie zmieniany 2 razy.
Słuchajcie, może to był żart, ale kilka uli było podrapanych, obrypanych i rozwalonych jakby jakiś pies lub coś większego chciało się dostać. Sąsiad twierdzi że mógłby to być niedźwiedź. Moja pasieka jest położona obok weilkiego lasu, i działka na której mam pszczoły nie jest do końca ogrodzona. Podejrzewam że mógłby to być miś, wyczuł może coś słodkiego np. miód i chciał się dostać. Ale to są tylko moje podejrzenia. Nie sądze że niedźwiedź mógłby to zrobić.
-
- Obserwator
-
- Stukacz Junior
- Kontakt:
Ja stawiam na borsuka.
Z wikipedii >
"Borsuk jest wszystkożerny. Jego główne pożywienie to korzonki, grzyby, żołędzie, ślimaki, dżdżownice oraz wszelkiego rodzaju owady i ich larwy. Zjada także młode króliki, zające, ptaki i jaja ptasie, jak również marchew zwyczajną, buraki, wszelkie owoce i jagody.
"
Z wikipedii >
"Borsuk jest wszystkożerny. Jego główne pożywienie to korzonki, grzyby, żołędzie, ślimaki, dżdżownice oraz wszelkiego rodzaju owady i ich larwy. Zjada także młode króliki, zające, ptaki i jaja ptasie, jak również marchew zwyczajną, buraki, wszelkie owoce i jagody.
"
W tym samym czasie kiedy oni posiadają technologie, bomby i nienawiść - pszczoły trzymają listę ofiar.