Ja mam wielkopolskie są super bo tak sobie ustawiłem że na takich ramkach będe prowadził pasieke.
Pozdrawiam .
Chłopczyk i pszczoła
Chłopczyk:
Idź precz, szkaradna pszczoło,
Pamiętam, jak boleśnie uciełaś, mnie w czoło
Pszczoła:
Lecz niechaj też na miodek panicz wspomniec raczy,
A może pszczółce przebaczy.
A ja mam warszawskie poszerzane ale mam dodane nadstawki i uważam że to są bardzo dobre ule gduż pszczoły w nich zimuję b. dobrze
w przyszłości podczas powiększania pasieki zamieżam zamienić ule na korpusowe ale na ramce warszawskiej poszerzanej
Nie ma uli korpusowych na ramkę warszawska poszerzaną.SDą ule z ruchomą dennicą na taką ramkę ale to nie są ule korpusowe Swoja droga to ciekaw jestem jak podnieść taki korpus z dennicy w jednego
to zobacz w ofercie Łysonia tamsą takie ule ze steropianu a ja widziałem je osobiście nba drzwiach otwartych w odr w końskowoli i chciałem dodać że je przy ulach robie z bratem
jak korpus wielkopolski +1/2 wielkopolskiego jak ramka warszawska jest innej szerokości chyba że sie ostatnio pozmieniało Te ule od lysonia to są te ule o których pisałem z ruchomą dennicą korpusowe ule to są te gdzie korpusów jest więcej niż jeden przynajmniej ja to tak rozumiem bo inaczej rozumując kazdy ul jest korpusowy
Mam 3 typy uli warszawskie zwykłe wydłużone wielkopolskie na ramkę 360x300 i korpusowe Ostrowskiej do których dodałem nadstawki 1/2 wielkoplskie, tandencja w kierunku uli korpusowych.
Ciekawość to porad i błędów matka
Gwiazda nadziei gaśnie ostatnia
Pozdrawiam brać pszczelarską SKapiko