Strona 2 z 2

: 2016-12-21, 18:21
autor: Trawex
Ja myślę, że jak słoik nie jest wystawiony na działanie czynników takich jak np. słońce miód może stać spokojnie w kuchennej szafce. Bez wielkiej filozofii.

: 2016-12-23, 21:23
autor: olga
Miód trzymam w kuchni, w szafce ;)

: 2017-01-05, 11:40
autor: maksiu432
Taaa ja też mam miód w słoiku 1l w szafce z dala od grzejnika i nic się z nim nie dzieje. Znajomy mówił mi że on to tam ma specjalne pomieszczenie i jakąś odpowiednią temperaturę ale to nie jest chyba potrzebne...
Pawilony biurowe Inwentaryzacja zieleni

: 2017-04-26, 08:45
autor: ilona12
inakowal pisze:Mi jeszcze nigdy nie popsuł się miód. Trzymam go w spiżarni.
Również trzymam w spiżarni :)

: 2017-04-28, 12:30
autor: kasiasalwa45
ja też w szafce czyli temperatura pokojowa. Max przechowywałam tak miód do 2,5 roku - nic a nic się nie zepsuł

Dodam ze miód od pszczelarza miejscowego czyli sama natura :D

: 2017-05-24, 20:28
autor: martynka
Uwielbiam miód :D ja przechowuje w szafce kuchennej

: 2018-01-19, 06:25
autor: nikozja35
Właśnie jak przechowywać miód, w adekwatny do tego sposób? Czy słoik zamykany szczelnie to dobre rozwiążanie?

: 2018-01-19, 09:24
autor: szybkiolo
Dobre szczelne zamknięcie pojemnika i pozostawienie go w cieniu w temperaturze domowej. Tyle z pewnością wystarczy.

: 2018-03-06, 18:01
autor: ar2000
Bardzo przydatne wskazówki. Wszystkie oczywiście wezmę do przysłowiowego serca.