Strona 1 z 1

Kawa miodem nawłociowym slodzona

: 2014-09-05, 09:26
autor: Gilian

: 2014-10-08, 13:46
autor: gregorek
Herbatę miodem słodziłem ale kawę nigdy

: 2014-10-11, 05:11
autor: Gilian
Nieobecny od dawna na forum pszczelarstwa Jacek Jaroń 16 września na innym niepszczelarskim forum tak napisał o miodzie nawłociowym
Czytamy o niezwykłych właściwościach nowozelandzkiego miodu manuka.
Okazuje się, że nasz miód z nawłoci posiada więcej i znacznie lepsze właściwości.
Sam miód jest kwaskowy w smaku i szybko krystalizuje. Nie ma od niego miodu kwaśniejszego. Jego smak przypomina miód z jabłkowym sokiem. Jest przy tym silnie bakteriostatyczny i doskonale aktywizuje ludzki organizm. Przy tym jest w cenie normalnego miodu wielokwiatowego. Zawiera również większe ilości bakteriobójczej inhibiny.
Nie mam pojęcia skąd On takie dane do wypowiedzi wziął, ale marketingowo jest to wypowiedź świetna i warto ją cytować przy każdej okazji gdy o tym miodzie mowa.

: 2014-11-15, 13:18
autor: spadziovy
polecam dorzucić jeszcze trzy goździki i szczyptę cynamonu

: 2014-11-15, 14:48
autor: mily_marian
Ja jeszcze dodam ze miód z nawoci zapobiega u starszych menżczyn prostacie. Pozdrawiam miły_marian

: 2015-01-21, 21:52
autor: cooltural88
Gdzie można taki miód kupić?

: 2015-01-22, 09:28
autor: mily_marian
U najbliszego pszczelarza co ma nawoc w swoim obrebie pasieki. Miód nawociowy jest lepszy od tego reklamawanego miodu manuka z Nowej Zelandji bardzo drogiego. Miód sie kupuje od pszczelarza co ma pasiekie odalono naiwyzej do 50 km od swojego zamieszkania. Bo odychamy tym samym powietrzem i tymy samymy pyłkamy co sa w powietrzu. Bo jak kupimy miód odalony ze 100km to juz mogą byc inne pyłki i miód nie jest w stanie ich zwalczyc i mozemy mieć alergie itd. Pozdrawiam miły_marian

: 2015-02-15, 17:41
autor: cooltural88
Dziękuję serdecznie za odpowiedź :)

: 2015-02-22, 15:55
autor: coconut
Kto z Was naprawdę jadł PRAWDZIWY miód manuka?
Po co te bzdury pisać, jeśli lizałeś czekoladę tylko przez szybę?
W Polsce na etykietach znajdują się różne "napisy" i takim niemądrym dowcipem zakończyłbym pisanie tego co się gdzieś zasłyszało.

A do kawy najlepszy ten miód, z którym kawa dobrze nam smakuje.
Miód manuka zjadłbym w oryginale, natomiast do kawy preferuję miód gryczany, inni pewnie mają swoje ulubione miody.