mięso z miodem

Moderator: krzysglo

Awatar użytkownika
adriannos
Starszy Stukacz
Starszy Stukacz
Posty: 228
Rejestracja: 2009-08-17, 13:26
Lokalizacja: Dolnośląskie

Post autor: adriannos »

Gril. Pstrąg w folii. Gryczanym bardzo cieniutko na zewnątrz. Jak wędzisz, to też z gryczanym i na olsze lub czereśni. Środek rybki najpierw zalać sokiem z cytruny i po pół godziny lekko pociągnąć oliwą z oliwek, to mięsko od ości samo będzie odchodzić. Wędzić ogonem skierowanym ku górze. Miód tylko od zewnątrz, na skórce. Wędzarnie rozpalić i dopiero po godzinie od rozpalenia, jak się całość nagrzeje, włożyć rybkę. Na sam koniec wędzenia jeszcze drzewka podrzucić, tak by nie tylko dym szedł, ale i buchło ciepło. Ładnie w tedy koloru nabierze.
Ryba na samym miodzie daje ciekawy smak. Ważne, aby nie przesadzić. Ale do tego są jeszcze inne przyprawy, których różne kombinacje sprawiają, że na myśl o tym posiłku ślinka cieknie.
„Mała jest pszczoła wśród latających stworzeń, lecz owoc jej ma pierwszeństwo pośród słodyczy.” (Syr 11, 3)

wojtekkusinski
Obserwator
Obserwator
Posty: 1
Rejestracja: 2016-01-29, 06:24

Post autor: wojtekkusinski »

Najbardziej z mięsa w miodzie lubię żeberka. Jak są dobrze zrobione to niebo w gębie:)

Karpacki
Stukacz Junior
Stukacz Junior
Posty: 59
Rejestracja: 2009-12-16, 21:32
Lokalizacja: Berest
Kontakt:

Post autor: Karpacki »

Użytkowniku podpisujący się "wojtekkusinśki", O żeberkach w miodzie wypowiadało sie już tutaj dużo wcześniej, tak że nic do tematu nie wniosłeś, jeśli już jednak skonsumujesz tych żeberek taką ilość, że będziesz musiał iść na stronę, zadbaj aby była to strona "patriotyczna" Na wszelki wypadek, nie pozdrawiam.

Bafa8862
Obserwator
Obserwator
Posty: 5
Rejestracja: 2016-01-21, 12:30
Lokalizacja: Albertowice
Kontakt:

Post autor: Bafa8862 »

Karpacki pisze:Użytkowniku podpisujący się "wojtekkusinśki", O żeberkach w miodzie wypowiadało sie już tutaj dużo wcześniej, tak że nic do tematu nie wniosłeś, jeśli już jednak skonsumujesz tych żeberek taką ilość, że będziesz musiał iść na stronę, zadbaj aby była to strona "patriotyczna" Na wszelki wypadek, nie pozdrawiam.
Ależ z Pana jest "internetowy wojownik". To już kolejny temat do którego nic Pan nie wnosi a jedynie pisze cyniczną uwagę do innego użytkownika.

Rozumiem także, że to link w stopce tak Pana drażni. Chciałabym tylko poinformować, że właśnie po to jest stopka - każdy użytkownik ma prawo napisać tam co chce, zareklamować swoją stronę czy co kolwiek - byle by nie naruszał wolności innego użytkownika ani nikogo nie obrażał. Administrator ma możliwość wyłączenia jej. Administrator nie wyłączył tej funkcji co znaczy, że zgadza się z tym.

Użytkownik wojtekkusinśki nikogo nie obraził. W stopce też nie ma nic wulgarnego, a nawet wspiera polski patriotyzm reklamując swoją patriotyczną stronę. Proszę nie być cynicznym w stosunku do drugiego człowieka ani nikogo nie obrażać, bo wszystko co robimy wróci do nas. Jeśli nie w tym życiu to w kolejnym.

POZDRAWIAM serdecznie, Bafa.

marcelo11
Obserwator
Obserwator
Posty: 1
Rejestracja: 2017-01-14, 18:41

Post autor: marcelo11 »

Miód do mięsa pasuje wręcz idealnie. Nie próbowałem jedynie do ryb. Nie wyobrażam sobie np. mięsa z grilla nie stosując do niego miodu.
Zajmujesz się tematem big data? - polecam stronę przechowywanie danych

przelonski
Obserwator
Obserwator
Posty: 1
Rejestracja: 2017-02-14, 11:54

Post autor: przelonski »

A do kurczaka pasuje miód? Warto go dodać, a jeśli tak to jaki rodzaj miodu?

martynka
Nieśmiały
Nieśmiały
Posty: 10
Rejestracja: 2017-05-24, 20:02
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: martynka »

Polecam pałki kurczaka z cytryną i miodem :D pyszotka

soniia6
Obserwator
Obserwator
Posty: 1
Rejestracja: 2017-07-09, 13:37

Post autor: soniia6 »

w kuchni lidla piszą ze tylko miód, nie ma podanego rodzaju
Sklep z zabawkami https://mamisie.pl/

ODPOWIEDZ