Wczoraj postanowiłem zamówić kilka uli u pana Tumidajewicza (http://www.uletumidajewicz.pl/)
Porównywałem oferty różnych producentów z różnych regionów polski, pytałem o opinie .. ale jak to w naszym kraju już jest ... opinie skrajnie różne.
Zamówiłem kilka wilkopolskich 12 ramkowych, ocieplonych uli z dodatkami.
Na wiosnę będę przeprowadzał migrację z Ostrowskiej na Wielkopolską.
Wracając do jednak do meritum tego postu.
Ceny bardzo korzystne ( licząc nawet brak ramek .. co jest raczej dziwne ), niestety jakość wykonania mogę ocenić jedynie ze zdjęć. Porównywałem je z innymi producentami i sugerując się ceną do jakośći która u wszytkich wiodących producentów jest podobna postanowiłem wykonać telefon.
Myślałem sobie .. zima jeszcze .. zadzwonie pewnie maja na magazynie ... a osoba po drugiej stronie kabla mówi coś o końcu marca ...
I to chyba dobry znak, skoro firma jest zapracowana i ma zamówienia widać, że cieszy się uznaniem pszczelarzy. Chyba, że mają jednego stolarza na stanie

Mam nadzieję, że jak już ulę dostanę w moje posiadanie zdam foto relacje na temat ich jakości.
Może ktoś już podzieli się ze mną wcześniej opinią ? Mamy pewnie jakiegoś posiadacza takowych uli tego producenta ?