To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Miesięcznik PSZCZELARSTWO
Forum dyskusyjne Miesięcznika PSZCZELARSTWO

Kulinaria - Jak przechowywać miód?

Trawex - 2016-12-21, 18:21

Ja myślę, że jak słoik nie jest wystawiony na działanie czynników takich jak np. słońce miód może stać spokojnie w kuchennej szafce. Bez wielkiej filozofii.
olga - 2016-12-23, 21:23

Miód trzymam w kuchni, w szafce ;)
maksiu432 - 2017-01-05, 11:40

Taaa ja też mam miód w słoiku 1l w szafce z dala od grzejnika i nic się z nim nie dzieje. Znajomy mówił mi że on to tam ma specjalne pomieszczenie i jakąś odpowiednią temperaturę ale to nie jest chyba potrzebne...
Pawilony biurowe Inwentaryzacja zieleni

ilona12 - 2017-04-26, 09:45

inakowal napisał/a:
Mi jeszcze nigdy nie popsuł się miód. Trzymam go w spiżarni.


Również trzymam w spiżarni :)

kasiasalwa45 - 2017-04-28, 13:30

ja też w szafce czyli temperatura pokojowa. Max przechowywałam tak miód do 2,5 roku - nic a nic się nie zepsuł

Dodam ze miód od pszczelarza miejscowego czyli sama natura :D

martynka - 2017-05-24, 21:28

Uwielbiam miód :D ja przechowuje w szafce kuchennej
nikozja35 - 2018-01-19, 06:25

Właśnie jak przechowywać miód, w adekwatny do tego sposób? Czy słoik zamykany szczelnie to dobre rozwiążanie?
szybkiolo - 2018-01-19, 09:24

Dobre szczelne zamknięcie pojemnika i pozostawienie go w cieniu w temperaturze domowej. Tyle z pewnością wystarczy.
ar2000 - 2018-03-06, 18:01

Bardzo przydatne wskazówki. Wszystkie oczywiście wezmę do przysłowiowego serca.


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group