Miesięcznik PSZCZELARSTWO
Redakcja miesięcznika "Pszczelarstwo" gwarantuje, że na forum nie będzie cenzury (z wyjątkami przewidzianymi polskim prawem). Gospodarzami forum są jego uczestnicy i oni sami są zobowiązani do dbałości o netykietę. Forum ma służyć pszczelarzom do wymiany doświadczeń merytorycznych, a nie do zamieszczania niestosownych tekstów w postaci dowcipów, wierszy i relacji z życia rodzinnego, a także ubliżania innym użytkownikom.
Redakcja "Pszczelarstwa"
Miesięcznik PSZCZELARSTWO Strona Główna Miesięcznik PSZCZELARSTWO
Forum dyskusyjne Miesięcznika PSZCZELARSTWO

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
cukier
Autor Wiadomość
lolol4
Stukacz Junior


Dołączył: 13 Paź 2013
Posty: 59
Skąd: pow.Chełm
Wysłany: 2017-03-05, 18:32   cukier

Dzisiaj było ciepło 14-16 stopni zajrzałem do uli. Wydaje się wszystko OK, ale w sporej części komórek widać jakby kryształki cukru. Możliwe jest że syrop skrystalizował się w komórkach. Teraz nie wiem co z tym zrobić.Może ktoś podpowie co dalej.
 
     
Jan Magóra
Starszy Stukacz
Jan Magóra


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 30 Paź 2011
Posty: 133
Wysłany: 2017-03-11, 19:32   

Szanowny kolwgo lolol4, radze nic nie robić. Pszczoły same dadza sobie radę.
_________________
Pozdrawiam

Jan Magóra
 
     
faari 
Obserwator


Wiek: 28
Dołączyła: 16 Lip 2017
Posty: 1
Wysłany: 2017-07-16, 17:47   

Też jestem ciekawa dlaczego jeden miód gęstnieje szybciej a drugi wolniej ?
_________________
vitalbrands
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group