Miesięcznik PSZCZELARSTWO
Redakcja miesięcznika "Pszczelarstwo" gwarantuje, że na forum nie będzie cenzury (z wyjątkami przewidzianymi polskim prawem). Gospodarzami forum są jego uczestnicy i oni sami są zobowiązani do dbałości o netykietę. Forum ma służyć pszczelarzom do wymiany doświadczeń merytorycznych, a nie do zamieszczania niestosownych tekstów w postaci dowcipów, wierszy i relacji z życia rodzinnego, a także ubliżania innym użytkownikom.
Redakcja "Pszczelarstwa"
Miesięcznik PSZCZELARSTWO Strona Główna Miesięcznik PSZCZELARSTWO
Forum dyskusyjne Miesięcznika PSZCZELARSTWO

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
mięso z miodem
Autor Wiadomość
adriannos 
Starszy Stukacz
Pszczoły znam od 6-roku życia. Teraz to moja pasja



Pomógł: 3 razy
Wiek: 31
Dołączył: 17 Sie 2009
Posty: 227
Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2012-05-08, 23:58   

Gril. Pstrąg w folii. Gryczanym bardzo cieniutko na zewnątrz. Jak wędzisz, to też z gryczanym i na olsze lub czereśni. Środek rybki najpierw zalać sokiem z cytruny i po pół godziny lekko pociągnąć oliwą z oliwek, to mięsko od ości samo będzie odchodzić. Wędzić ogonem skierowanym ku górze. Miód tylko od zewnątrz, na skórce. Wędzarnie rozpalić i dopiero po godzinie od rozpalenia, jak się całość nagrzeje, włożyć rybkę. Na sam koniec wędzenia jeszcze drzewka podrzucić, tak by nie tylko dym szedł, ale i buchło ciepło. Ładnie w tedy koloru nabierze.
Ryba na samym miodzie daje ciekawy smak. Ważne, aby nie przesadzić. Ale do tego są jeszcze inne przyprawy, których różne kombinacje sprawiają, że na myśl o tym posiłku ślinka cieknie.
_________________
„Mała jest pszczoła wśród latających stworzeń, lecz owoc jej ma pierwszeństwo pośród słodyczy.” (Syr 11, 3)
 
     
wojtekkusinski
Obserwator


Dołączył: 29 Sty 2016
Posty: 1
Wysłany: 2016-01-29, 06:28   

Najbardziej z mięsa w miodzie lubię żeberka. Jak są dobrze zrobione to niebo w gębie:)
_________________
strony patriotyczne
 
     
Karpacki 
Stukacz Junior
Karpacki


Wiek: 70
Dołączył: 16 Gru 2009
Posty: 59
Skąd: Berest
Wysłany: 2016-01-29, 14:52   

Użytkowniku podpisujący się "wojtekkusinśki", O żeberkach w miodzie wypowiadało sie już tutaj dużo wcześniej, tak że nic do tematu nie wniosłeś, jeśli już jednak skonsumujesz tych żeberek taką ilość, że będziesz musiał iść na stronę, zadbaj aby była to strona "patriotyczna" Na wszelki wypadek, nie pozdrawiam.
 
     
Bafa8862 
Obserwator


Wiek: 38
Dołączyła: 21 Sty 2016
Posty: 5
Skąd: Albertowice
Wysłany: 2016-01-29, 15:13   

Karpacki napisał/a:
Użytkowniku podpisujący się "wojtekkusinśki", O żeberkach w miodzie wypowiadało sie już tutaj dużo wcześniej, tak że nic do tematu nie wniosłeś, jeśli już jednak skonsumujesz tych żeberek taką ilość, że będziesz musiał iść na stronę, zadbaj aby była to strona "patriotyczna" Na wszelki wypadek, nie pozdrawiam.


Ależ z Pana jest "internetowy wojownik". To już kolejny temat do którego nic Pan nie wnosi a jedynie pisze cyniczną uwagę do innego użytkownika.

Rozumiem także, że to link w stopce tak Pana drażni. Chciałabym tylko poinformować, że właśnie po to jest stopka - każdy użytkownik ma prawo napisać tam co chce, zareklamować swoją stronę czy co kolwiek - byle by nie naruszał wolności innego użytkownika ani nikogo nie obrażał. Administrator ma możliwość wyłączenia jej. Administrator nie wyłączył tej funkcji co znaczy, że zgadza się z tym.

Użytkownik wojtekkusinśki nikogo nie obraził. W stopce też nie ma nic wulgarnego, a nawet wspiera polski patriotyzm reklamując swoją patriotyczną stronę. Proszę nie być cynicznym w stosunku do drugiego człowieka ani nikogo nie obrażać, bo wszystko co robimy wróci do nas. Jeśli nie w tym życiu to w kolejnym.

POZDRAWIAM serdecznie, Bafa.
_________________
perlavita.com.pl
 
     
marcelo11
Obserwator


Dołączył: 14 Sty 2017
Posty: 1
Wysłany: 2017-01-19, 00:04   

Miód do mięsa pasuje wręcz idealnie. Nie próbowałem jedynie do ryb. Nie wyobrażam sobie np. mięsa z grilla nie stosując do niego miodu.
_________________
Zajmujesz się tematem big data? - polecam stronę przechowywanie danych
 
     
przelonski
Obserwator


Dołączył: 14 Lut 2017
Posty: 1
Wysłany: 2017-02-14, 11:57   

A do kurczaka pasuje miód? Warto go dodać, a jeśli tak to jaki rodzaj miodu?
_________________
elementy elektroniczne
 
     
martynka 
Nieśmiały


Wiek: 24
Dołączyła: 24 Maj 2017
Posty: 10
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2017-05-24, 20:40   

Polecam pałki kurczaka z cytryną i miodem :D pyszotka
_________________
moja strona
 
     
soniia6 
Obserwator


Wiek: 30
Dołączyła: 09 Lip 2017
Posty: 1
Wysłany: 2017-07-27, 08:39   

w kuchni lidla piszą ze tylko miód, nie ma podanego rodzaju
_________________
Sklep z zabawkami https://mamisie.pl/
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group