Miesięcznik PSZCZELARSTWO
Redakcja miesięcznika "Pszczelarstwo" gwarantuje, że na forum nie będzie cenzury (z wyjątkami przewidzianymi polskim prawem). Gospodarzami forum są jego uczestnicy i oni sami są zobowiązani do dbałości o netykietę. Forum ma służyć pszczelarzom do wymiany doświadczeń merytorycznych, a nie do zamieszczania niestosownych tekstów w postaci dowcipów, wierszy i relacji z życia rodzinnego, a także ubliżania innym użytkownikom.
Redakcja "Pszczelarstwa"
Miesięcznik PSZCZELARSTWO Strona Główna Miesięcznik PSZCZELARSTWO
Forum dyskusyjne Miesięcznika PSZCZELARSTWO

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
miodówka
Autor Wiadomość
Karpacki 
Stukacz Junior
Karpacki


Wiek: 70
Dołączył: 16 Gru 2009
Posty: 59
Skąd: Berest
Wysłany: 2015-12-23, 09:15   

mily_marian napisał/a:
Nie do goroncej ale przestudzonej do 45 stopni czelsjusza. Bo wieksza temperatura zabjia niekture wartosci bakteriobujcze znajdujące się w miodzie. Pozdrawiam miły_marian


Kolego miły-marianie. Czy nie widzi kolega że dyskusja w kilku wątkach na tym forum to tylko okazja aby pisząc dwa lub trzy słowa wszyscy ci którzy mają nicki składające się z imienia i nazwiska umieszczali tu swoją kryptoreklamę?
Powinni sie wstydzić gdyż nic nie wnoszą do tematu a korzystają aby za darmo umieszczać tu linki do swoich usług. Oni chyba są zdania że pieniądz nie śmierdzi, ale jedno co się chce powiedzieć to - A fe!
 
     
SKapiko 
Senior Stukacz


Pomógł: 40 razy
Wiek: 48
Dołączył: 05 Gru 2006
Posty: 771
Skąd: kraśnickie
Wysłany: 2015-12-28, 23:53   

nie widzę tu ani admina ani też i moderatora, to się spokojnie panoszą po tym forum i śmiecą
_________________
Ciekawość to porad i błędów matka
Gwiazda nadziei gaśnie ostatnia
Pozdrawiam brać pszczelarską SKapiko
 
 
     
angus 
Nieśmiały
angus


Wiek: 55
Dołączył: 19 Gru 2016
Posty: 6
Skąd: zachodniopomorskie
Wysłany: 2017-01-07, 22:54   miód sfermentowany

Znalazłem na strychu bańkę ze sfermentowanym miodem. Czy można coś z tego zrobić. Wiem, że napewno trzeba już to zagotować, ale co dalej. :692:
_________________
angus
 
     
mily_marian 
Stukacz Wymiatacz


Pomógł: 73 razy
Wiek: 76
Dołączył: 01 Gru 2007
Posty: 1221
Wysłany: 2017-01-08, 09:43   

Jak sfermentowany miód to tylko bymber po kturym sie niema kaca na drugi dzień. Pozdrawiam miły_marian
 
     
klaro 
Obserwator


Dołączył: 16 Sty 2017
Posty: 1
Wysłany: 2017-01-16, 16:17   

Dobrze wiedzieć, dziękuję za rady
Pozdrawiam!
_________________
http://lan-utan-uc-se.com/
 
     
Czwara 
Obserwator


Dołączyła: 17 Sty 2017
Posty: 1
  Wysłany: 2017-03-17, 15:43   

tsetse napisał/a:
¨ 0,5 litra miodu
¨ 0,5 litra wody
¨ 0,5 litra spirytusu 96%
¨ 1 łyżka cukru waniliowego
¨ 3/4 łyżeczki cynamonu
¨ 1/2 łyżeczki mielonych goździków
¨ 1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
Miód rozpuścić, dodać przyprawy. Zagotować 3x. Dodać spirit, zabełtać. No i najtrudniejsze - zbroić się w cierpliwość. ;)


Dzięki za przepis, właśnie zabieram się do robienia miodówki!
 
     
Jan Magóra
Starszy Stukacz
Jan Magóra


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 30 Paź 2011
Posty: 135
Wysłany: 2017-03-21, 22:48   

Szanowny kolego Czwara. Uważam,że gotowanie z miodem, to jest błąd, gdyż miód traci swoje właściwości, wystrczy go rozgrzać do temperatury 42 stopni, nie więcej, można mniej. Z pszczelarskim pozdrowieniem. 21.03.2017r
_________________
Pozdrawiam

Jan Magóra
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group