jak tak można

Moderator: krzysglo

Awatar użytkownika
Peter
Stukacz
Stukacz
Posty: 99
Rejestracja: 2009-04-01, 17:04
Lokalizacja: Michałów/ RADOM

jak tak można

Post autor: Peter »

Powiadomiłem Administratora o tym co się dzieje na forum. Szczyt bezczelności aby dodawać takie zdjęcia.
Pozdrawiam, Piotrek
____________________________
http://www.pasiekapszczelarska.fora.pl/

mariuszsobantka
Nieśmiały
Nieśmiały
Posty: 30
Rejestracja: 2008-08-29, 19:08

Post autor: mariuszsobantka »

administrator moglby to usunac ,przez te d..y nie mozna sie skupic na czytaniu. :688:
som

Awatar użytkownika
Administrator
Administrator
Administrator
Posty: 143
Rejestracja: 2004-10-12, 16:09
Lokalizacja: Skierniewice

Post autor: Administrator »

Peter, za ten bałagan odpowiedzialny jest robot, nie człowiek. Już posprzątane.

Dziękuję wszystkim którzy napisali za czujność. Myślę, że trzeba powrócić do tematu moderowania forum. Jak sami widzicie jest to konieczne. Moderatorów można by wybrać spośród użytkowników forum w grodze głosowania. Co Wy na to?

BoCiAnK
Senior Stukacz
Senior Stukacz
Posty: 379
Rejestracja: 2006-02-18, 14:54
Lokalizacja: Sucha Beskidzka
Kontakt:

Post autor: BoCiAnK »

Administrator pisze:Peter, za ten bałagan odpowiedzialny jest robot, nie człowiek. Już posprzątane.

Dziękuję wszystkim którzy napisali za czujność. Myślę, że trzeba powrócić do tematu moderowania forum. Jak sami widzicie jest to konieczne. Moderatorów można by wybrać spośród użytkowników forum w grodze głosowania. Co Wy na to?
Jeżeli Mogę Coś powiedzieć to ustaw Aktywację kont użytkowników w panelu tak aby aktywacja polegała na odbiorze linku na pocztę podaną przez rejestrującego się użytkownika
Robot nie ma konta E-maila aby se uaktywnił konto i wpisać podany Nick hasło przy rejestracji

Awatar użytkownika
minikron
Senior Stukacz
Senior Stukacz
Posty: 377
Rejestracja: 2007-10-24, 10:32

Post autor: minikron »

BoCiAnK pisze:
Robot nie ma konta E-maila aby se uaktywnił konto i wpisać podany Nick hasło przy rejestracji
To nieprawda. Boty mogą zakładać sobie tyle kont ile zechcą. Jedyny pewny sposób to zabezpieczenie się kodem obrazkowym, którego boty nie są w stanie odczytać. Nie wszystkie skrzynki email są nim zabezpieczone przy aktywacji.

BoCiAnK
Senior Stukacz
Senior Stukacz
Posty: 379
Rejestracja: 2006-02-18, 14:54
Lokalizacja: Sucha Beskidzka
Kontakt:

Post autor: BoCiAnK »

minikron pisze:
BoCiAnK pisze:
Robot nie ma konta E-maila aby se uaktywnił konto i wpisać podany Nick hasło przy rejestracji
To nieprawda. Boty mogą zakładać sobie tyle kont ile zechcą. Jedyny pewny sposób to zabezpieczenie się kodem obrazkowym, którego boty nie są w stanie odczytać. Nie wszystkie skrzynki email są nim zabezpieczone przy aktywacji.
Tomek zawsze można wprowadzić ten program

Awatar użytkownika
Administrator
Administrator
Administrator
Posty: 143
Rejestracja: 2004-10-12, 16:09
Lokalizacja: Skierniewice

Post autor: Administrator »

BoCiAnK, a myślisz że jak jest zrobione? Spróbuj założyć nowe konto, przekonasz się. Bot z zasady jest sterowany przez człowieka, a więc ma udostępnione jedno lub wiele kont, nawet na różnych serwerach i bez problemu odbierze pocztę i "kliknie" sobie link.

minikron, boty wykorzystują proste mechanizmy rozpoznawania tekstu do wpisywania kodu z obrazka (i nie tylko, również ludzi chcących np. obejrzeć takie "pszczółki" jak tu dziś mieliśmy w zamian za wpisanie kodu). Skuteczniejsze było by bardziej współczesne zabezpieczenie captcha ale potrafi skutecznie zniechęcić, bo czasem ludzie sobie nie radzą z odczytaniem - ale sobie radzą i jak pisałem wyżej - nieświadomie pomagają spamerom. 100% lekarstwa nie ma.

Zablokowany